Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety nadziewane jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 pojedyncze
jajko 2
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety nadziewane jajkiem

Jajka ugotować na twardo.Ostudzić w zimnej wodzie i obrać ze skorupek. Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać solą ,świeżo zmielonym pieprzem i słodka papryką.Odstawić na 15-20 minut.W filetach zrobić kieszonki takie aby zmieściło się w nich jajko.W nacięcie wcisnąć ugotowane jajko i spiąć wykałaczką.Na oliwie smażyć mięso po ok. 7 minut z każdej strony.Usmażone przełożyć na talerz i wstawić na ok. 10 minut do nagrzanego piekarnika do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 05.08.2013 15:12
szybko smacznie
Ania67 25.08.2012 21:19
ciekawa propozycja
PaniMISIOWA 27.05.2012 08:40
fajnie wyglądają
smakowita 13.02.2012 22:45
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 14.01.2012 19:17
znakomicie to wygląda
MAR3STA 25.09.2011 22:15
smaczny obiadek
Beatris 24.09.2011 09:27
Bardzo dobry pomysł. Nie tylko smaczna potrawa, ale też wizualnie nic jej nie brakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak