Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstragi sprawione 6 szt
koperek 1 pęczek
kapusta 6 liści dużychi
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 3 łyżki
sok z cytryny 1 szt
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w kapuście

Ryby skropić sokiem 1/2 z cytryny i posypać skórką otartą połowy cytryny,oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryby,przykryć i odstawić na 20 minut,resztę cytryny pokroić w cienkie plasterki,posiekać koperek,sparzyć liście z kapusty,na każdym liściu ułożyć jedną rybę,pstrągi nadziać plastrami cytryny,piórkami masła i koperkiem,następnie zawinąć w liście kapusty i piec na grilu 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak