Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone śledzie w octowej zalewie .

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 700 ml
ocet 10 % 1/2 szklanki
cukier 1,5 łyżki
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
mąka do panierowania
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
śledzie 1/2 (zielone)
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone śledzie w octowej zalewie .

Zalewa:
Wodę zagotować z cukrem i 1/2 łyżki soli ,pieprzem dodać pokrojoną w piórka cebulę i gotować do zmięknięcia cebuli na koniec wlać ocet i ostudzić .
Śledzie umyć , osuszyć ,posypać resztą soli i pieprzem ,dokładnie obtoczyć w mące , usmażyć na złoty kolor.Śledzie ułożyć w naczyniu z pokrywką,ostudzić i zalać zimną zalewą ,przykryć i odstawić do lodówki na minimum 3 dni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 15.12.2012 10:06
aż 3 dni:(
mikrusiak 23.09.2011 15:44
to lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak