Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny na zakwasie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zakwas żytni 1 szklanka
miód 1 łyżka
olej 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczka
kapusta pekińska 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny na zakwasie

Wszystkie składniki wymieszac w misce. Jeśli zakwas jest bezpośrednio wyjęty z lodówki, zostawić go na 10- 20 minut w pokojowej temperaturze. Smażyć bliny z dwóch stron na średnim ogniu na dobrze nagrzanej patelni lekko posmarowanej olejem. Podawać gorące najlepiej na słodko. Ja jednak podałam z kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 10.11.2014 19:40
A jakaś mąka??
cooleczka 04.03.2012 23:08
muszę spróbować :)
Justyna Jussstiii 14.10.2011 09:43
pycha
maryśka 09.10.2011 18:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak