Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka a la boeuf stroganoff

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
śmietana 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula biała 1 sztuka
ogórek kiszony 3 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
bulion 1 szklanka
mąka do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka a la boeuf stroganoff

Mięso kroimy w drobną kostkę, solimy, doprawiamy pieprzem i smażymy na oleju. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy. Kiedy mięso zmięknie -odkrywamy i gotujemy, aż sos się zredukuje. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki również dusimy.. Wkładamy do garnuszka z mięsem. Cebulę kroimy drobno i także dodajemy do mięsa. Dodajemy również drobno posiekane ogórki. paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz przestudzony bulion. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy śmietanę rozmieszaną z mąką, zalewamy tym mięso z warzywami. Zagotowujemy krótko raz jeszcze. Ja podałam potrawkę z surówką kapusty oraz kaszą jęczmienną z warzywami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinyWkuchni 28.06.2012 13:20
Wspaniale! I nie takie kosztowne jak z wołowiną :)
Rafał10 21.06.2012 11:39
uwielbiam ! Mam sentyment do tego dania :)
czeresnie 01.12.2011 11:50
mmm..sosik!
Dorian 12.11.2011 14:56
pycha
IKrakowianka 24.09.2011 19:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak