Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź garnirowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Średni śledź 1 szt
olej 2 łyżki
marchew 1 szt
burak 1 szt
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
sałata 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
olej 3 łyżki
ogórek 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź garnirowany

Ze śledzia wyciągnij oście i każdą połówkę pokrój ukośnie na kawałki.Ziemniaki,burak,marchew ugotuj i pokrój w drobną kostkę .Ogórka i cebule w plasterki szczypiorek posiekaj,ugotowane jajka pokrój na ćwiartki.Na talerzu ułóż podłużną górkę z części dodatków,na nich ułóż pokrojonego śledzia (z głową i ogonem)i polej olejem i talerzyk przy ozdobić liśćmi sałaty

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 20.12.2011 21:02
z pewnoscia pyszny
Wacław 10.12.2011 10:57
fajne !
Monika193
Monika193 20.10.2011 17:14
sądząc po składnikach musi być pyszny
Izabela/bella81 11.10.2011 08:01
musi być smaczny
Kuchareczekjeden 28.09.2011 10:05
fajny pomysł
Robert10 26.09.2011 10:15
super
suzana 23.09.2011 11:45
a co to znaczy ze garnirowany?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak