Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z nadzieniem kapuścianym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka pszenna 1 szkl
jajko 1 szt
kapusta biała 0,5 główki
marchew 1 szt
cebula 1 szt
słonina 10 dag
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z nadzieniem kapuścianym

Słoninę kroję w kostkę i wytapiam.Wrzucam na to pokrojoną cebulę.Część tłuszczu zostawiam do okrasy a na reszcie podsmażam pokrojoną cebulę,kapustę i startą marchew .Doprawiam do smaku,podlewam odrobiną wody i duszę do miękkości.Z ziemniaków pozostałych z obiadu(ok. 1 kilogram),mąki i jajka zagniatam ciasto jak na kopytka.Formuję małe placki i nakładam farsz z kapusty,zlepiam i gotuję w osolonej wodzie.Na koniec polewam zostawionym tłuszczem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.03.2012 11:41
aż ślinka leci...
katarzynka455 03.03.2012 22:11
smacznie wyglądają
ziutula
ziutula 03.10.2011 08:04
z biała nie jadłam tylko z kiszoną...ciekawe, do wypróbowania
AgaS10 26.09.2011 09:46
pychotka:)
Ania67 25.09.2011 09:23
świetne
Kuchareczekjeden 23.09.2011 21:14
świetne
suzana 23.09.2011 11:46
nie jadłam takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak