Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z chili

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dag
papryczka chili 4 szt.
cebula biała 1 szt.
oliwa 4 łyżki
bulion warzywny 100 ml
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z chili

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę (kawałki powinny być dość duże) i umieścić w szklanym naczyniu. Dodać posiekane papryczki chili, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, oliwę z oliwek oraz przyprawy: paprykę słodką mieloną, pieprz ziołowy, przyprawę do mięsa wieprzowego oraz sól. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 3 godziny.

Mięso wyjąć z lodówki i przełożyć na patelnię. Podsmażyć i podlać bulionem. Dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 04.10.2011 11:58
Taki obiadek to ja rozumiem:)
Nina7 01.10.2011 17:32
Bardzo apetyczny:)
pacpaw 23.09.2011 20:15
ach ten kolor!
Misiek1 23.09.2011 15:51
Musi być bardzo smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak