Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń marynowana na sucho

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 2 kg
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Ziele angielskie mielone Prymat 1/3 łyżeczki
kolendra Prymat mielona 1/4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. (zmielonych)
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 4 dek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń marynowana na sucho

Czosnek pokroić na plasterki i powciskać w mięso. Liście laurowe rozdrobnić i wymieszać wszystkie przyprawy , którymi natrzeć dokładnie mięso i zostawić w lodówce na minimum 3 doby. Zamarynowane mięso piec e rękawie do miękkości. Smakuje na ciepło i zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 20.12.2013 00:30
lubię peklowane mięska:)
Motorek 29.10.2012 12:29
fajny przepis
Krystyna32 14.02.2012 09:26
super
gacopierz23 10.02.2012 10:53
spróbuje ten sposób
Wacław 11.12.2011 15:07
smaczna !
Seba 17.10.2011 11:46
pycha
Robert10 09.10.2011 14:54
smakowite mięsko
owca441 03.10.2011 17:33
chętnie wypróbuję dla mnie to smaczna nowość
teresa18 24.09.2011 08:17
atrakcyjny przepis
misia53 23.09.2011 14:05
Już czuję jak pachnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak