Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa ze słoika

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 3 kg
woda 2 litry
olej 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 szklanki
cukier 4 łyzki
sól 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 słoiczki po 190 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa ze słoika

Fasolę dokładnie opłukać, obrać z końcówek.Pokroić na małe kawałki.Do garnka włożyć pokrojoną fasolkę i wlać tyle wody ,aby była prawie cała zakryta.Doprowadzić do wrzenia i posolić.Fasolę gotować do miękkości około 40 minut.Olej wlać na patelnię i rozgrzać .Wsypać bułkę tarta i zrumienić ją. Zrumienioną bułkę dodać do fasoli.Dodać koncentrat ,cukier i dokładnie wymieszać.Trzymać na ogniu jeszcze przez 10-15 minut cały czas mieszając.Fasolę włożyć do czystych słoików razem z sosem i zakręcić dekielkami. Słoiki pasteryzować przez około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.08.2012 23:51
smaczne
PaniMISIOWA 08.06.2012 21:54
dobra na zapas
smakowita 14.02.2012 17:46
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
mic 12.12.2011 21:51
aj zjadłbym ją z checią
motomaniak 16.10.2011 23:13
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak