Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa zupa z kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
marchewki 2 średnie
pietruszka 1 korzeń
seler 1/4
kurki 3 pełne szklanki
cebula 1 średnia
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana homogenizowane 1 mały kubek
mąka pszenna 1 łyżeczka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa zupa z kurkami

Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kosteczkę Marchew i korzeń pietruszki obrać i pokroić w kosteczkę.Opłukane warzywa przełożyć do garnka wlać półtora litra wody i zagotować.Do jarzynek dodać kucharka .Kurki dokładnie oczyść, podsmażyć na maśle przez kilka minut i dodać do gotujących się warzyw. Cebulę obrać ,posiekać i uprażyć na odrobinie oliwy-dodać do zupy.Gotować do miękkości warzyw.Zupę zabielić śmietanką wymieszaną z mąką. Na koniec doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Dodać opłukaną i posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 25.08.2012 21:21
apetyczna
PaniMISIOWA 06.05.2012 07:30
fajna
smakowita 14.02.2012 17:50
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
kanu83 07.01.2012 22:52
extra
pacpaw 06.12.2011 20:12
ach te kurki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak