Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasy 0,5 kg
jajko 2
pomidory 2
czerwonego wina kieliszek
fasolki puszka
ząbki czosnku 2
oliwy 4 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z fasolą

Czosnek i pomidory drobno posiekać. Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy. Lekko podsmażyć czosnek, dodać pomidory i kiełbasę. Wymieszać. Zalać szklanką wina. Dodać fasolnę z sosem. Pozostawić na wolnym ogniu przez 10 minut, ciągle mieszając. Pod koniec smażenia dodać jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.07.2011 20:27
super
gosia561 09.04.2011 11:16
fajne
Monika192 03.01.2011 22:29
mniam mniam
izoldaaa6 15.11.2010 12:16
pycpota :)
buksiak12 29.09.2010 11:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak