Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ananasowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,75 szklanki
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
rum 1 łyżka
cukier 0,5 szklanki
olej do smażenia
cukier puder do posypania
sól 2 szczypty
ananas z puszki 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ananasowe

Ananasy dokładnie odsączamy na sicie. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy żółtko, cukier, szczyptę soli, dodajemy letnie mleko i rum. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Plastry ananasa zanurzamy w cieście i smażymy na rumiano w głębokim tłuszczu. Rumiane placuszki ananasowe wyjmujemy z tłuszczu i odsączamy na papierowych ręcznikach.Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak