Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
ryż 2 torebki
kukurydza w puszce 1 puszka
por 1 sztuka
papryka 1 sztuka
marchew 2 sztuki
kapusta biała 0,5 sztuki
curry do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kapustą

Szatkujemy białą kapustę, marchewkę i pora kroimy na plasterki. Paprykę kroimy na niezbyt grube paski. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, po czym dodajemy do niego pokrojoną marchewkę, następnie kapustę i paprykę. Podsmażamy je chwilkę, po czym dodajemy pora. odrobinę solimy. Kiedy warzywa zmiękną, dodajemy na atelnię ryż, kukurydzę oraz przyprawy. Możemy modyfikować potrawę dodając do niej przeróżne warzywa, jednak najważniejsza dla jej fantastycznego smaku okazuje się ...kapusta. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.02.2012 09:40
super pomysł
czeresnie 18.10.2011 10:39
musi fajnie smakować:)
Renia1 01.10.2011 15:44
ale kolorowe i radosne danie ;)
mala2021 27.09.2011 08:51
super
IKrakowianka 24.09.2011 20:00
pięknie wygląda
patusia 22.09.2011 22:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak