Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
śmietana 0,5 szklanki
mąka 10 dag
proszek do pieczenia szczypta
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula w cieście

Śmietanę rozmącić z jajami, dodać mąkę, wymieszać. Dodać proszek do pieczenia i sól. Ciasto powinno być gęstsze od naleśnikowego.
Cebulę pokroić w grube plastry. Zanurzać ją w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.
Podawać jako dodatek do dań mięsnych lub gorącą przystawkę z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak