Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura ze skórki pomarańczowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka pomarańczowa 1 kg
cukier 1,5 kg
woda 0,75 l

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura ze skórki pomarańczowej

Skórki namaczamy w dużej ilości zimnej wody na 24 godz. ale co 6 godzin zmieniamy wodę. Następnie skórki gotujemy w czystej wodzie do miękkości, odcedzamy i kroimy i drobną kosteczkę. Z wody i cukru przygotowujemy syrop i do wrzącego wkładamy skórkę pomaranczową. Zagotowujemy i odstawiamy na 24 godz. Następnego dnia całość znów zagotowujemy i gorącą konfiturę przekładamy do słoików i zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 02.10.2011 00:59
mniam, to musi być pyszne
matriasik 22.09.2011 21:26
Też tak robię, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak