Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wieprzowe na „dziko\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 4 plastry
oliwa 4 łyżki
masło 3 łyżki
sól 1 szczypta
madera 6 łyżek
rosół z kury Kucharek 0,25 szklanki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. rozgniecionych
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wieprzowe na „dziko\"

Sos: 6 łyżek madery, 1/4 szklanki bulionu z kostki KUCHAREK, sól, pieprz czarny mielony Prymat.
Mięso opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem, natrzeć każdy stek z obu stron pieprzem, jałowcem oraz solą i pozostawić na 2-3 godz. w lodówce. Następnie rozgrzać na patelni oliwę z masłem i smażyć steki z każdej strony na rumiano. Po zdjęciu z patelni, steki należy przechować w cieple, a na patelnię wlać maderę i bulion. Zagotować, doprawić pieprzem i solą. Steki podawać polane sosem z dodatkiem buraczków lub czerwonej kapusty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.04.2015 07:27
może być smaczne
AgaS10 09.02.2011 12:13
dzik jest dziki:)
szajba2 31.12.2010 17:56
może być i na dziko
Barbara55 05.07.2010 15:03
na dziko to powinny być z dziczyzny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak