Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brzoskwiniowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinia 5 sztuka
maślanka 250 ml
cukier 2 łyżka
prażone migdały do smaku
wino białe wytrawne 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brzoskwiniowa

Brzoskwinie myjemy, usuwamy pestki i kroimy w cząstki. W garnku gotujemy wino z dodatkiem cukru. Dodajemy brzoskwinie i gotujemy na średnik ogniu przez kwadrans. Odstawiamy do ostudzenia. Po tym czasie usuwamy z owoców skórkę (powinna łatwo schodzic pod wpływem gotowania). Dokładnie miksujemy, dodajemy maślankę i chłodzimy w lodówce.
Podajemy posypane prażonymi płatkami migdałowymi.
Smacznego!
:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak