Kalafior podlaski

Kalafior podlaski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • pomidory

    4
  • ząbki czosnku

    3
  • kiełbasa

    1
  • oliwy

    3-4 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior oczyścić i podzielić na sredniej wielkości kawałki. Gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Czosnek i pomidory drobno posiekać. Lekko zrumienić na patelni, ciągle mieszająć, aby nie przypalić. Kiełbasę pokroić w kostkę i położyć z czosnkiem i pomidorami. Smażyć na wolnym odniu przez 15 minut. Dodać ugotowany kalafior, sól i pieprz do smaku. Pozostawić na wolnym odniu bez przykrycia przez 5 minut.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna6

28.11.2010 08:00
Aż ślinka leci.

buksiak12

14.09.2010 17:33
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat