Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior podlaski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1
pomidory 4
ząbki czosnku 3
kiełbasa 1
oliwy 3-4 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior podlaski

Kalafior oczyścić i podzielić na sredniej wielkości kawałki. Gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Czosnek i pomidory drobno posiekać. Lekko zrumienić na patelni, ciągle mieszająć, aby nie przypalić. Kiełbasę pokroić w kostkę i położyć z czosnkiem i pomidorami. Smażyć na wolnym odniu przez 15 minut. Dodać ugotowany kalafior, sól i pieprz do smaku. Pozostawić na wolnym odniu bez przykrycia przez 5 minut.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 28.11.2010 08:00
Aż ślinka leci.
buksiak12 14.09.2010 17:33
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak