Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MORSZCZUK W POMIDORACH

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 0,5 kilograma
pomidor 1,5 kilograma
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej 1 szklanka
mąka do panierowania - -
tymianek - do smaku
bazylia - do smaku
rozmaryn - do smaku
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MORSZCZUK W POMIDORACH

Filety osolić, obtoczyć w mące i smażyć na oleju (ok. 10 minut).

W rondlu dusić na oleju drobno pokrojoną cebulę, obrane i oczyszczone z pestek pomidory, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

Filety włożyć do przygotowanego sosu i całość dusić przez kilka minut.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak