Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIELONY GROSZEK PO FRANCUSKU

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek zielony 1 kilogram
cebula 6 sztuk
sałata zielona 1 sztuka
cukier 1,5 łyżeczki
masło ok. 5 łyżek
marchew 2 sztuki
tymianek - do smaku
bazylia - do smaku
rozmaryn - do smaku
sól - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZIELONY GROSZEK PO FRANCUSKU

Na dnie garnka ułożyć duże liście sałaty, następnie groszek, cebulę, marchew i resztę przypraw.

Na całość wlać zimnej wody na wysokość ok. 2 cm.

Całość przykryć i gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut.

Dołożyć masło i gotować do czasu aż groszek będzie miękki.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak