Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po brytońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
łopatka bez kości 1/2 kg
kiełbasa 200 gr
przecier pomidorowy
przyprawy do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po brytońsku

Fasolę namoczyć w wodzie ok 3l na 12 godz.następnie gotować fasolę w tej wodzie co się moczyła i na wrzącą wodę dać obraną,umytą i pokrojoną w kostkę marchewkę,kiełbasę z cebulką pokrojoną w kostkę przysmażyć,dodać przyprawy,pokrojone w kostkę mięso gotować do momentu aż fasola będzie miękka..Dodać przecier pomidorowy.Wymieszać .SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 07.06.2013 21:23
Smaczna :-)
caffee_tea 22.06.2012 23:15
dobre :P
caffee_tea 22.06.2012 23:15
dobre :P
monika141 29.02.2012 09:03
lubie
Dorian 02.01.2012 08:46
pycha
IKrakowianka 01.01.2012 15:59
uwielbiam taką do pieczywa :)
Grazyna0211 30.12.2011 17:14
smaczna
magduś83 20.12.2011 23:05
oj zjadłabym!!!!!!!!!!
ben-ka 10.12.2011 09:36
dawno nie robiłam,trzeba to nadrobić.
barbara11561 06.11.2011 22:13
bardzo lubię
smakoszek 30.10.2011 18:29
bardzo lubię
Iwona51
Iwona51 26.10.2011 10:33
pycha
Edyta31 20.10.2011 22:53
pyszna :)
Justa32 25.09.2011 09:58
Zwykła literówka!!!!ale myślę że ta druga smaczniejsza!!!!
Henryka2 23.09.2011 00:10
Przepraszam, a czym różni się fasolka po bretońsku od fasolki po brytońsku?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak