Minitorciki kajmakowe

Minitorciki kajmakowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • jajka

    5 sztuk
  • cukier

    1/2 szklanki
  • olej

    3/4 szklanki
  • wiórki kokosowe

    1 szklanka
  • rodzynki

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • polewa czekoladowa

    do dekoracji
  • herbatniki

    1 duża paczka
  • orzechy włoskie

    1/2 krojone
  • kajmak

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wiórki kokosowe. Na koniec wmieszać rodzynki i orzechy. Wylać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 40 minut.

Wystudzone ciasto posmarować masą krówkową i położyć ciastka. Docisnąć. Odwrócić ciasto na drugą stronę i posmarować masą, położyć ciastka, docisnąć i schłodzić.

Gdy masa zesztywnieje, pokroić na ciasteczka i polać polewą można też całość polać polewą i schłodzić

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

18.03.2012 13:48
pyszności

katarzynka455

11.02.2012 20:58
pięknie i smacznie

Margo1

25.12.2011 11:03
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat