Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka mała
jabłka 2 szt
cebula 1 szt
starty chrzan 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
jogurt naturalny 0,5 szklanki
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
wiśnie bez pestek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z owocami

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, drobno szatkujemy i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do kapusty. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy razem z wiśniami do kapusty. Jogurt mieszamy z chrzanem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy. Na koniec posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak