Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepą i keczupem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 2 szt
marchew 2 szt
jabłko 2 szt
keczup 2 łyżki
śmietana 12% 1 szklanka
sok z cytryny 1 łyżeczka
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepą i keczupem

Kalarepy i jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Warzywa mieszamy. Dodajemy drobno posiekany koperek. Śmietanę mieszamy z keczupem, sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Tak powstałym sosem polewamy warzywa, dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 19.05.2012 00:33
O, takiego cuda jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak