Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodkik z fasolki szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
bulion 2 szklanki
jogurt naturalny 0,75 szklanki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
mięta do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodkik z fasolki szparagowej

Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na kawałki. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy fasolkę z cebulą. Wlewamy bulion /może być z kostki/ mieszamy wszystko i dusimy ok. 30 min.Wszystko miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem i studzimy. Dodajemy jogurt i ponownie mieszamy. Rozlewamy na talerze, dekorujemy śmietana i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.09.2013 08:52
Musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak