Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój piernik w polewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 0,5 kostki
cukier 1 szklanka
jajko 2 szt
dżem śliwkowy 1 słoiczek
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 op
kakao 2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki
tłuszcz do formy
polewa czekoladowa gotowa op

Przepis i sposób przygotowania na: Mój piernik w polewie

Masło z cukrem ucieramy na puch. Ciągle ucierając wbijamy po jednym jajku. Mąkę przesiewamy razem z sodą i kakao, mieszamy z przyprawą do piernika. Do utartej masy/ cały czas ucierając/ dodajemy porcjami mieszankę sypkich składników. Następnie powoli porcjami wlewamy mleko i dodajemy dżem. Wszystko razem dokładnie ucieramy. Gotową masę przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 50 min w temp. 180 stopni C. Wystygnięte ciasto kroimy na kawałki i obficie polewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu gotową polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 03.01.2013 07:51
wygląda tak apetycznie, że chyba zrezygnuje z noworocznych postanowień i wypróbuję przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak