Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląski przysmak

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 kg
ziemniaki 1 kawałek
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
rosół z kostki 1,5 litra
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śląski przysmak

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować,przełożyć do garnka,zalać wrzątkiem lub rosołem z kostki i gotować bez przykrycia do miękkości,odcisnąć.Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie,odcedzić.Cebulę posiekać i udusić na oleju.Wymieszać razem ziemniaki,kapustę i cebulę,doprawić do smaku,a jeśli ktoś lubi-może jeszcze okrasić skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.08.2013 00:06
też robię taką kapuchę,bardzo lubię
madzialena19 13.04.2012 14:47
smaczny
misia53 24.09.2010 11:43
Ja mam podobny przepis tylko ziemniaka ścieram i zaciągam kapustę tym ziemniakiem .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak