Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowiny 0,5 kg
ogórków kiszonych 6
żółtko jajek 4
grzybki marynowane 4
cebule 3
sól, pieprz do smaku
cukru szczypta
przyprawy według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

Mięso dokładnie umyć w przegotowanej, ciepłej wodzie i dwukrotnie zmielić w maszynce do mięsa. Dodać przyprawy, łyżeczkę cukru i pół łyzeczki soli. Dokładnie wymieszać. Formować klopsiki. Ogórki, cebulę i grzybki drobno posiekać i wymieszać. Żółtka roztrzepać. Na uformowane klopsiki położyć łyżeczkę tak powstałej sałatki. Ozdobić żółtkiem. Żółtka można też bezpośrednio kłaść na klopsiki.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 26.09.2011 14:07
taki tatar to świetna sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak