Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane pomidory

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 8 szt
liście lebiodki 1 szkl
ząbki czosnku 4 szt
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane pomidory

Z umytych pomidorów ściąć czubki i wydrążyć miąższ,lekko posolić wewnątrz i odwrócić,aby ściekł nadmiar soku.Wydrążony miąższ drobno posiekać,połączyć z roztartym z sola czosnkiem,łyżką masła,startym serem i posiekanymi liśćmi lebiodki.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Farszem nadziewać wydrążone pomidory i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym,polać stopionym masłem.Zapiekać ok.15minut w piekarniku nagrzanym do 150stopni.Podawać na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 06.01.2012 23:46
na to się skuszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak