Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 litr
kapusta kiszona 30 dag
marchew 1 średnia
ziemniaki 2 duże
śmietana 50 ml
ziele angielskie 7-8 ziaren
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy kapuśniak

Do gorącego wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę oraz ziele angielskie i liść laurowy. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy pokrojoną kiszoną kapustę (gdy jest bardzo kwaśna, można ją uprzednio lekko odcisnąć) oraz słodką śmietanę. Doprawiamy do smaku pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 31.10.2012 14:38
moja ulubiona zupa, zwłaszcza ugotowana na żeberkach
gosia561 05.04.2012 12:29
fajny
IKrakowianka 02.02.2012 23:49
ale pyszny!!
gusia1000 05.01.2012 16:06
Lubię tą zupę.
Ania67 12.10.2011 09:11
pyszna zupka
Jarlin 28.09.2011 10:05
Bardzo apetycznie wygląda ten kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak