Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski omlet z bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
bazylia 6 listków dużych
parmezan starty 2 łyżki
sól 1 szczypta
olej 1 łyzeczka
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski omlet z bazylią

Jajka roztrzepujemy z posiekaną bazylią i startym parmezanem. Doprawiamy szczyptą soli. Na małej patelni rozgrzewamy olej z masłem. Następnie na patelnię wylewamy masę jajeczną i smażymy, odsuwając ścięte brzegi, aby pod spód wlały się jajka. Na koniec omlet składamy na pół, chwilę smażymy, przewracamy na drugą stronę i przyrumieniamy. Gotowy omlet przekładamy na talerz, posypujemy startym serem i przyozdabiamy bazylią.
Przepis na podstawie Buddy’ego Valastro.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 10.07.2012 20:23
pycha !
zuzanna_z 27.02.2012 12:32
smaczne
Laila2786 11.12.2011 23:24
Wygląda apetycznie
Sarenka 04.12.2011 17:31
Śniadanko na szybko
aniapetr 17.10.2011 11:12
pychota.... uwielbiam takie dania :-)
Jastinka 15.10.2011 18:58
smaczne
Agnieszka_B 23.09.2011 10:39
Proste i wyśmienite śniadanko!
Renia1 22.09.2011 12:05
fajne, takie cos z niczego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak