Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rissotto z dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dyni 1 szklanka
białe wino 1/3 szklanki
bulion warzywny 500 ml
rozmaryn świeży 1 gałązka
masło 2 łyzki
ryż do risotto 125 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rissotto z dynią

Masło rozpuścić na patelni, dodać połowę przygotowanej dynii, lekko zeszklić. Następnie dodać ryż i lekko go podsmażyć. Po chwili wlać wino i odparować. Następnie zaczynamy stopniwo podlewać rissotto bulionem mieszając za każdym razem.
Gdy ryż wchłonie bulion, ponownie je podlewamy.
Po około 10-12 minutach dodajemy resztę dynii i gałązke rozmarynu.
Dusimy do momentu aż ryż bedzie al dente.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 16.06.2014 16:24
bardzo jesienne
Adamorek 16.10.2011 20:45
muszę spróbować dynię pod tą postacią
Adamorek 16.10.2011 20:45
muszę spróbować dynię pod tą postacią
Lotar 22.09.2011 10:31
Robię podobne, ale bez rozmarynu- jest lepsze :-)
Emilia22 22.09.2011 10:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak