Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe cebulaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
woda 150 ml
drożdże 40 gram
masło 100 gram
sól do smaku
cukier 0,5 łyżeczki
cebula 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe cebulaki

Mąkę przesiewamy, drożdże ucieramy z cukrem, dodajemy do mąki, wlewamy wodę , pół łyzeczki soli i roztopione przestudzone masło. Wyrabiamy ciasto, i odstawiamy na 20 minut, . Nastepnie z ciasta formujemy niewielkie placki. Cebulę obieramy płuczemy i kroimy na piórka. Cebule układamy na cieście przyprawiamy sola i pieprzem . Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 06.01.2012 11:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak