Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki sos kurkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar warzywny 100 ml
kurki 10 dag
śmietana 40 ml
mąka 1 łyżka czubata
sól
pieprz
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki sos kurkowy

Wywar warzywny zagotowujemy, wrzucamy oczyszczone kurki, gotujemy około 10-15 minut- aż kurki będą miękkie. Mąkę rozprowadzamy w kilku łyżkach zimnej wody, mieszamy ze śmietaną, wlewamy do wywaru z kurkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do mięs lub do makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.01.2012 15:26
Sos z najlepszych grzybów.
karolina1869 08.12.2011 16:04
uwielbiam kurki
Wacław 11.11.2011 14:14
pyszny sos,tylko kurek mi brak !
pacpaw 22.09.2011 22:16
ładnie wygląda, ma taką klarowną barwę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak