Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe z budyniem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
kakao 3 łyżki
jajko 3 sztuki
miód 3 łyżki
masło 10 dag
DODATKOWO:
budyń śmietankowy 1 sztuka
mleko 1,5 szklanki
dżem wiśniowy 1/2 słoika
polewa czekoladowa 20 dag
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe z budyniem

Mąkę,cukier,sodę i kakao wymieszać na sucho ,dodać masło pokrojone w mniejsze kawałki ,jajka i płynny miód ,zagnieść ciasto(ciasto troszkę się klei ),podzielić na trzy części i upiec osobno 3 placki .
Budyń ugotować na mleku jeśli mamy budyń bez cukru dodać 2 łyżki cukru .

Upieczone i ostudzone ciasto przełożyć dżemem i gorącym budyniem ,wierzch ciasta polać polewą i dowolnie udekorować ,schłodzić w lodówce ,najlepiej smakuje po minimum 24 godz .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 11.05.2013 17:11
smaczne ciasto :)
ben-ka 11.02.2012 09:03
jakie pyszne ciacho! az ślinka cieknie na sam widok:)
magical66 15.12.2011 10:26
przepyszne
treonina 22.09.2011 10:57
zrobię na swoje urodziny!
treonina 22.09.2011 10:57
zrobię na swoje urodziny!
BernadettaP 22.09.2011 08:57
Bardzo lubię to ciacho :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak