Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółtoczarny

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna pół kostki
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Żółtoczarny

Wymieszać ze sobą mąki, dodać budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. Rozpuścić margarynę. Odstawić by ostygła. Białka ubić, dodać cukier i ubić na gęstą pianę. Dodać żółtka i wmieszać je na najwolniejszych obrotach miksera. Następnie wmieszać mąki wymieszane z innymi składnikami łyżką. Wlać letnią margarynę i całość wymieszać dokładnie. Gdy będzie wszystko gotowe, odlać trochę ciasta do miski, dodać do niego kakao i wymieszać dokładnie. Na środek keksówki dać ciasto czarne (z kakaem). Na około tego wylać białe ciasto. Wstawić do piekarnika i piec 40 minut. po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 18.08.2012 21:09
lubię takie kolorowe
aga130982 12.01.2012 17:27
mniam
KasiaK90 09.01.2012 10:49
super
Rique 16.11.2011 12:20
smaczne i super wyglada
Kate131 26.09.2011 06:58
smaczne
pioge7 22.09.2011 07:55
apetyczny
owocówka 22.09.2011 07:43
ładny środek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak