Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka 1 kostka
woda 1/2 szklanka
cukier 1 i 1/2 szklanki
kakao 6-7 dużych łyżek
mleko w proszku 500 gram
herbatniki 2-3 paczki
wafel tortowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: blok czekoladowy

Wodę, margarynę i cukier zagotowac.
Mleko w proszku i kakao wymieszać, a następnie wlać przyrządzoną wcześniej mieszankę wody cukru i margaryny, cały czas mieszając.Do tej wymieszanej masy dodać pokruszone herbatniki i wafle. Przelać do formy i wstawić ją do lodówki na klika godzin do zastygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 30.12.2011 18:33
oj tak bardzo kaloryczne ale tak pyszne ze robie na kazda mozliwa okazje:)
octo 30.12.2011 18:33
oj tak bardzo kaloryczne ale tak pyszne ze robie na kazda mozliwa okazje:)
aleksa123 29.10.2011 09:37
pyszny
Andzia1977
Andzia1977 05.10.2011 22:19
pyszotka
smakowita 26.09.2011 22:00
kaloryczne , ale za to bardzo smaczne
marchewka 26.09.2011 00:19
pyszności!!!!!!
Dorian 24.09.2011 16:51
uwielbiam slodkosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak