Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z awokado i ananasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

awokado 25 dag
ananas z puszki 6 plastrów
sałata 6 liści
majonez 0,5 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z awokado i ananasa

Awokado obieramy, przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Połowę owocu kroimy na 6 plastrów a resztę owocu miksujemy. Ananas odsączamy z zalewy. Na półmisku układamy opłukane, osuszone liście sałaty, na nich osaczone plastry ananasa i awokado. Przygotowujemy sos: do zmiksowanego awokado dodajemy majonez i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i cukrem i ponownie dokładnie mieszamy.. Plastry ananasa i awokado polewamy przygotowanym sosem. Chłodzimy w lodówce ok. godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak