Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty, fasoli i oliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 60 dag
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czarne oliwki bez pestek 10 szt
biała fasola 3 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty, fasoli i oliwek

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, przekrawamy na ćwiartki, szatkujemy, solimy i odstawiamy na ok. godzinę. Po upływie 60 min odciskamy z niej sok, przekładamy do głębokiej salaterki, dodajemy fasolę i mieszamy. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku i polewamy sałatkę. Dokładnie mieszamy. Do surówki zamiast gotowanej fasoli możemy użyć białej fasoli z puszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak