Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy z karkówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety z karkówki 4 szt
ogórki kiszone 2 szt duże
boczek 10 dag
chleb 2 kromki
cebula 2 szt
natka pietruszki 4 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
musztarda łagodna 4 łyżeczki
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy z karkówki

Kotlety rozbijamy, od wewnętrznej strony smarujemy musztardą i układamy pokrojone w paski ogórki, boczek, chleb, cebulę oraz dodajemy po łyżeczce natki. Kotlety zawijamy, spinamy szpilkami do mięsa i opiekamy na tłuszczu na patelni. Kiedy mięso się zrumieni przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości - w razie potrzeby podlewamy większą ilością bulionu. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 03.06.2012 21:07
smaczne
luki1984 17.03.2012 17:02
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak