Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana fantazja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
papryka czerwona 1 strąk
papryka żółta 1 strąk
cebula 1 szt
pieczarki 10 dag
sól do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
smalec 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
zupa w proszku 2 ogonowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana fantazja

Cebule obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na maśle w rondelku.Dodajemy oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki i papryki. Następnie wrzucamy lekko poszatkowaną kapustę, smalec, zupę ogonową w proszku i doprawiamy do smaku. Gotujemy aż kapusta będzie miękka. Polecam do tradycyjnych schabowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.04.2012 20:27
świetna kapustka
Hanna11 15.01.2012 21:41
podejrzewam, że to jest bardzo smaczne
gosia47-47 22.09.2011 07:38
musi być ta fantazja apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak