Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tapenada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwki 250 g
oliwa 100 ml
anchios 1 puszka
czosnek 2 zabki
cytryna
kapary 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tapenada

Oliwki odsącz z zalewy.
Fileciki anchois wyjmij z puszki i odsącz.
Kapary odsącz z zalewy.
czosnek obierz.
Cytrynę wyszoruj i sparz. Zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok.
Wszystkie składniki zmiksuj blenderem.
Używaj jako dipu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 25.09.2011 20:38
dziękuję
gosia561 21.09.2011 23:24
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak