Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z dżemem i cynamonem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 3 szt
dżem z czarnej porzeczki 0,5 słoika
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z dżemem i cynamonem

Mąkę, jajka, dżem, cukier, cukier waniliowy, mleko, olej, sodę, kakao i cynamon wkładamy do miseczki i mieszamy mikserem. Dobrze wyrobione ciasto przekładamy do natłuszczonej, wysypanej bułką tartą formy. Pieczemy ok. 40 min w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu piernik możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 25.09.2012 22:48
pierniczek-mniam
Monika193
Monika193 18.12.2011 22:24
super
caroline1983 21.11.2011 14:49
uwielbiam pierniki :)
treonina 22.09.2011 10:57
świetny przepis
gosia561 21.09.2011 23:24
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak