Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z kurkami i natką pietruszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
mleko 1/2 szklanki
kurki 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z kurkami i natką pietruszki

Kurki dokładnie oczyścić i smażyć przez 5 minut na oliwie.Jajka wbić do misy dodać mleko, przesianą mąkę i ubić trzepaczką. Natkę pietruszki opłukać ,posiekać i dodać do jajek. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie wymieszać . Masę jajeczną wlać do grzybów i przez krótką chwilę mieszać. Potem nie mieszając trzymać na ogniu ,aż spód się zrumieni . Placek złożyć na pół ,a patelnię zdjąć z ognia .Omlet trzymać na patelni przez ok. 1 minutę ,aby masa ścięła się w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.01.2013 09:11
wygląda smakowicie
PaniMISIOWA 25.05.2012 21:11
ale super!
smakowita 15.02.2012 18:54
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Sarenka 22.12.2011 09:27
Brzmi pysznie!
misia53 06.11.2011 18:08
pychotka , szkoda ,ze nie mam kurek.....
1j1o1l1a1 21.09.2011 22:22
na czasie:) i smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak