Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kabaczka z kiełbaską i papryką

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 kg
cebule 4 średnie
papryka czerwona 1 duża
kiełbasa drobiowa 3 średnie laski
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ketchup pikantny 4 łyżki
cukier do smaku
woda 1 i 1/2 szklanki
oliwa do smażenia
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczka z kiełbaską i papryką

Kabaczka dokładnie wyszorować i odciąć końcówki.Przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środek. Kabaczka pokroić w kostkę i przełożyć do miski-odstawić.Kiełbaskę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie .Cebulę obrać i posiekać dodać do kiełbaski. Do podsmażonej kiełbaski i zeszklonej cebulki dodać pokrojonego kabaczka i pokrojoną paprykę.Całość posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i smażyć przez ok. 5 minut.Podlać wodą i dusić przez ok. 25 minut.Dodać koncentrat, ketchup, majeranek, cukier i suszoną pietruszkę.Co jakiś czas mieszając gotować przez ok. 10 minut.W razie potrzeby na koniec doprawić cukrem ,solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 10.11.2012 21:13
Uwielbiam bigos, natknęłaś mnie i jutro wyjmę ten który mam zamrożony, ale Twój to też wypróbuję
KOBRA 20.08.2012 21:49
na pewno pyszny
PaniMISIOWA 21.05.2012 20:54
pycha
smakowita 15.02.2012 18:56
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
gosia561 28.12.2011 23:55
robię z cukinii
Justyna Jussstiii 19.10.2011 09:12
wow polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak