Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
jajko 1/2
sól
grzyby leśne 200 g
cebula biała 50 g
pieprz czarny
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Z mąki,jajka,soli,oliwy i gorącej wody zarobić ciasto na pierogi.
Odstawić na chwile aby doszło.
Grzyby ugotować w osolonej wodzie.
Cebule przyrumienić na 1 łyzce oliwy.
Ugotowane grzyby i cebule zmiksować,doprawić pieprzem i kucharkiem.
Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki małym kieliszkiem.
Na każdy krążek kłaść kulke z masy grzybowej.
Zlepiac jak pierogi a przeciw ległe rogi skleić na palcu .
Gotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 17.02.2012 09:46
dobreeee
Justyna Jussstiii 18.11.2011 16:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak