Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mamałyga

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebule 2
kukurydza puszka
fasola czerwona puszka
koncentrat pomidorowy
oliwa
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mamałyga

Cebulę pokrój, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i usmaż lekko doprawiając pieprzem. Potem wsyp kukurydzę, fasolę i pomidory włącznie z zalewami ( wszystko z puszek), chwilę podduś pod przykryciem. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego.Dopraw. Podawaj z bułką paryską lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak