Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z nektarynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 200 gram
DODATKOWO:
nektarynki 4 owoce
kisiel 1 opakowanie
cukier puder do posypania
mąka pszenna do podsypania pod
twaróg 25 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z nektarynką

Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem (nie musi być dokładnie rozgnieciony). Do twarogu dodać przesianą mąkę, posiekaną margarynę i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto, owinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. Potem rozwałkować placek o grubości ok. 0, 5 cm na blacie wysypanym mąką. Nektarynki umyć i pokroić na ósemki. Obtoczyć w proszku kisielowym i kłaść na różne kształty wyciętych ciastek. U mnie są buźki, spirale, koszyki. Ciastka poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Upieczone posypać obficie cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 11.11.2012 20:53
bardzo fajnie wyglądają
PaniMISIOWA 07.07.2012 11:40
ale wspaniałości!
Anna169Hosz 28.05.2012 09:25
Ślicznie wyglądają.
Katarzyna59 16.05.2012 18:00
pyszniutkie
mala2021 14.03.2012 12:37
idealne
smakowita 15.02.2012 18:59
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 26.01.2012 12:00
znakomite
jolaxa1 02.01.2012 13:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak